lauantaina, heinäkuuta 29, 2006

Totuus Westendistä


Muistan joskus nauraneeni tälle hienolle lakanalle, jonka TBWA/PHS on tehnyt DNA:lle.

torstaina, heinäkuuta 27, 2006

Viisas pääsee halvemmalla

Suomalaiset yritykset ja mainostoimistot toimivat edelleenkin valitettavan vanhanaikaisesti. Ostetaan 10 x 10 cm kokoinen mainostila valtalehdestä (HS, Iltalehti tai Ilta-Sanomat), ja maksetaan siitä aivan älyttömät summat rahaa. Nykyaikainen yritys on viisas ja keskittää mainontansa internetiin, maksaa kontaktista 10 - 20 senttiä, eikä tuhlaa rahojaan Iltalehden iltatytön viereen sijoitettavaan plänttiin.

Internetissä voi mainostaa monella tapaa. On sivustojen sisältöön kohdistettavaa tekstimainontaa, bannereita jne. Tiesitkö, että tekstimainos on 10-20 kertaa tehokkaampi kuin tavallinen banneri? Tavallinen surffaaja osaa katseellaan ohittaa välkkyvän bannerin sivustolla.

Tehokkain tapa mainostaa on sivuston sisältöön kohdistettava tekstimainos, josta maksetaan klikkauksista (ts. kontakteista). Toinen erittäin tehokas tapa mainostaa internetissä on hakukonemarkkinointi. Kaikki varmasti tietävät esim. Yahoon, Googlen tai MSN:n hakutulosten ohessa olevat tekstimainokset. Myös nämä mainokset kohdistetaan hakusanoihin.

Esimerkki yrityksestä joka tarjoaa teksti- ja hakukonemainontaa on Overture. Toinen, tunnetumpi Google ja sen ohjelma AdWords (linkki sivupalkissa).

Rekisteröidy Overturen asiakkaaksi tästä

torstaina, heinäkuuta 20, 2006

iPod+iTunes mainoksia

Urho proudly presents, iPod+iTunes-mainokset, joita ei Suomessa käsittääkseni missään olla nähty... enkä usko että tullaan näkemään. Mutta tässä joka tapauksessa pieni spottikokelma Apple iPodin ja iTunesin innovatiivisista mainoksista. Enjoy!

P.S. Ajattelin laittaa iPod Nanon tilaukseen vielä tässä kuussa.







keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Särkänniemeen Särkänniemeen

Tykkimäkeeeen, mennään Tykkimäkeen, Tykkimäessä kiva päivä vietetään!

Wasalandia, Wasalandia... huvipuisto mahtava, vesipuisto loiskuva.

Puuhamaa on paras paikka, Puuhamaa on iloinen, Puuhamaassa viihdyt vaikka koko päivän kesäisen, sellainen on Puuhamaa!
Eikö kuulosta tutulta? Lisää...

Visulahti, Visulahti, siellä on kesäloman tahti!

Särkänniemeen Särkänniemeen!

Okei riittänee? Nerokasta mainostamista - suoraan, aivan suoraan kohdeyleisön päähän soimaan, ytimeen! Äiskä kysyy 8 v. Jussilta, että minne mennään: Lintsille, Puuhamaahan, Tykkimäkeen..

..niin mitä Jussi vastaa? - Särkänniemeen, Särkänniemeen!

Suoraan luuytimestä.

torstaina, heinäkuuta 13, 2006

Razzista!

Digitoday kertoi tänään Sonyn lopettavan PSP-kampanjan Hollannissa, kun mainokset tulkittiin rasistisiksi:


"Japanilainen Sony Corp. on vetänyt PlayStation Portable -videopeliään mainostaneen kampajansa pois julkisuudesta Hollannissa. Kampanja herätti rasistisia tuntoja, koska mainoksissa esiintynyt valkoihoinen nainen tarttui voimakkaasti tumman naisen kasvoista."

On se vaan kumma, että nykyään jokainen asia loukkaa toista rotua. Ihan vaan kaikkien kiusaksi julkaisen tämän kuvan...


maanantaina, heinäkuuta 03, 2006

Maikkari mainostaa tv-mainostamista

MTV3 on aloittanut tv-mainostusta lobbaavan kampajan netissä. Kampanjan saitilla voit katsoa retro-mainoksia tai tehdä vaikkapa oman mainoksen yrityksestäsi, ilmaiseksi. Hyvällä (erittäin hyväll) onnella voit saada ilmaista mainosaikaa, sillä Maikkari näyttää parhaat mainokset tv:ssä.